Eindejaar rit 2019

geplaatst in: Offshore Bikers | 0

De eindejaar rit van 11-10-2019 is een succes geworden, met 6 man reden we door een winderig en nat Zeeland. De totale afstand was 217 Km.

Bij het verzamel punt “De Caison” in Kapelle was iedereen op tijd aanwezig, sommige rijders hadden een overnachting geboekt een dag voor de rit. Na het bakkie koffie zijn we om 10:00 uur vertrokken, onze organisator Ronald wees ons deze dag de weg.

De Route

We reden via Wemeldinge richting Kattendijke naar de noordkant van Goes. Daarna langs Kats (waar de caissons van de Delta werken zijn gebouwd) Ja toch Ronald? Vandaar konden we de 5Km lange Zeeland brug oversteken, aan het einde van de brug zijn we gestopt voor wat foto’s te nemen (zie bovenste foto, bedankt Elmer), en we werden daarbij getrakteerd op een echte Zeeuwse Bolus.

Een mooi rondje door Zierikzee langs de stadspoortjes en het haventje bracht ons weer terug op de doorgaande route naar Schudebeurs, Noordgouwe, Nieuwekerke richting Serooskerke Schouwen. Daarna even naar Renesse en weer terug langs een mooie route langs het water over de dijkweggetjes richting onze lunch locatie de “Heerenkeet” in Kerkwerve waar we eerst nog de nummerplaat van Teun weer op de motor moesten vast maken die hij onderweg verloren was! Gelukkig waren er tyraps aanwezig. Na de heerlijke lunch van oesters, vis, en varkenshaas was het weer tijd om verder te gaan richting Westenschouwen richting Neeltje Jans, waar we even een korte stop hadden.

Vanuit Vrouwenpolder zijn we onderweg naar Oostkapelle en Domburg gereden waar we toch veel toeristen tegen kwamen die ondanks het weer massaal aanwezig waren. Net voor West Kapelle kan je van de dijk af om langs het water te rijden, De eerst 100 meter was glibber de bibber want er lag aardig wat nat zand op de basalt steentjes, verderop ging het weer goed we hadden weer mooi schoon asfalt onder het rubber, waar Elmer nog even steile wand kon rijden onder het toeziend oog van een motoragent.

Op naar Zoutelande richting Vlissingen waar we over de boulevard naar het einde bij het standbeeld van Michiel de Ruyter voor een korte stop, net buiten Vlissingen was er de tankstop waar we de motoragenten weer tegen kwamen, een vriendelijk groet en zoefff weg waren we weer richting “de zak van Zuid Beverland” langs mooie binnendoor weggetjes en de boomgaarden. Waar we uiteindelijk weer eindigden op ons vertrek punt.

Ronald bedankt voor de mooie route, we gaan hem zeker nog eens rijden! Bedankt Teun, Elmer, Rein, en Lex dat jullie er waren. Hier onder een foto reportage met enkele foto’s die onderweg zijn genomen. Het zou leuk zijn als er nog wat reacties geplaatst worden.

Jan Berendse

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties